• Nieuws
 • 04 februari 2020

Vacature: Evenementencoördinator Dordrecht

Help jij de evenementen van Dordrecht vorm te geven?

Help jij de evenementen van Dordrecht vorm te geven?

Dordrecht is een prachtige stad met een historisch centrum en een bijzonder cultureel aanbod, die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland. Dordrecht Marketing is een onafhankelijke stichting  met als taak het vermarkten en promoten van Dordrecht en de regio in de breedste zin van het woord. Evenementen spelen hierin een belangrijke rol.

Onderdeel van Dordrecht Marketing is het Evenementenbureau Dordrecht. Voor deze afdeling (ca. 3,5 FTE) zijn we op korte termijn op  zoek naar een nieuwe collega.

Functiebeschrijving

Dordrecht Marketing is op zoek naar een collega die zijn of haar sporen heeft verdiend in de organisatie en/of begeleiding van (openbare) evenementen of daarmee vergelijkbare werkzaamheden om het team van het Evenementenbureau te versterken.

In je dagelijkse werkzaamheden doorloop je als Evenementencoördinator het hele proces van een evenementenvergunning. Je adviseert organisatoren (vaak vrijwilligers) en bedrijven. Je bent in dit proces de schakel tussen de diverse belanghebbenden. Je informeert bewoners, bewaakt afspraken en houdt rekening met regelgeving en de balans tussen levendigheid en leefbaarheid. Dit alles gaat in samenspraak met andere partijen, zoals bijvoorbeeld de OZHZ, Handhaving en Politie. Naast de intermediaire rol draag je bij aan de organisatie van eigen evenementen, in het bijzonder de Open Monumentendagen en de Kerstmarkt Dordrecht.

Taken en vaardigheden

 • Coördinatie van evenementen (intermediair tussen organisatoren en gemeente);
 • Stimuleren kwaliteitsverbetering, innovatie en het uitbouwen van bestaande evenementen;
 • Tijdens evenementen aanspreekpunt van het evenementenbureau;
 • Mede initiëren en organiseren van nieuwe evenementen;
 • Ervaring met werken in complexe omgevingen.
 • In staat de strategische belangen van de stad/gemeente, andere partijen en Dordrecht Marketing in relatie tot elkaar af te wegen;
 • Ervaring in complexe organisaties en processen;

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, gedreven collega die met een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding. Je hebt tenminste 3 jaar, en bij voorkeur meer, ervaring in het projectmatig begeleiden en organiseren van publieksevenementen of vergelijkbare werkzaamheden.

Verdere functie-eisen:

 • Bij voorkeur kennis van de geldende veiligheidsmaatregelen en regelgeving tijdens publieksevenementen;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en complexe processen;
 • Teamspeler met een sterke, eigen persoonlijkheid;
 • Gastvrij, sociaal, flexibel en zelfstandig;
 • Stressbestendig, communicatief, analytisch en resultaatgericht;
 • Probleemoplossend vermogen en accuraat.

Arbeidsvoorwaarden

De Evenementencoördinator treedt in dienst bij Stichting Dordrecht Marketing. De beloning is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van werkervaring (schaal 8, CAO-gemeenten, met doorgroeimogelijkheden). Omvang: 32-40 uur per week. Goede arbeidsvoorwaarden (o.a. 26 vakantiedagen, ATV, mobiele telefoon, goede pensioenregeling). Flexibiliteit ten aanzien van werktijden is vereist; een deel van de werkzaamheden vindt in de avond en/of het weekend plaats.

Reacties en vragen kunt u sturen aan: tm.croes@dordrecht.nl. De vacature sluit op 23 februari 2020

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
21 augustus 2020

Dordrecht Marketing trotse partner “In de Museumtuin”

Dordrecht is natuurlijk een echte evenementenstad. Ook in corona-tijd! Onze organisatie is er trots op dat we als marketingpartner betrokken zijn bij het evenement: In de Museumtuin. Een samenwerkingsverband tussen de organisator BOD events, het Dordrechts Museum, Kunstmin en Bibelot heeft er voor gezorgd dat binnen twee weken tijd een volledig corona-proof festival is gerealiseerd.…

Evenementen
02 juli 2020

Kerst en Open Monumentendagen krijgen dit jaar in Dordrecht een ander gezicht

De Kerstmarkt Dordrecht kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. De organisatie kan gezien de beperkende maatregelen ten aanzien van evenementen de Kerstmarkt niet organiseren op een wijze die recht doet aan het evenement en het concept, maar vooral niet op een wijze die voldoet aan de verwachtingen van inwoners, bezoekers en deelnemers.…

Nieuws
25 mei 2020

VVV weer geopend

De VVV winkel in Dordrecht opent op woensdag 27 mei weer haar deuren voor het publiek.  Gezien de versoepelde maatregelen en de genomen maatregelen achten we het weer verantwoord om de deuren te openen voor Dordtenaren en bezoekers aan de stad. Natuurlijk doen we dat zo gastvrij mogelijk maar er zijn een aantal extra maatregelen…